Børne- og ungeydelse – hvad er det?

af | nov 18, 2021 | Babyblog, Betalt indhold | 0 Kommentarer

Når man får børn medfølger der også nogle samfundsmæssige fordele. Udover du får betalt det meste af regningen til institutionen, så får du også et økonomisk tilskud i form af børne- og ungeydelsen, helt frem til dit barn fylder 18 år. Her kan du læse meget mere om børne- og ungeydelsen.

Hvor meget er børnepenge og ungeydelse?

Børnepenge og ungeydelse har vidt forskellige beløb og udbetales også forskelligt. Børnepenge el. børneydelse udbetales kvartalsvis fra første kvartal efter barnets fødsel, og pengene udbetales forud. Ungeydelsen udbetales på månedsbasis fra første kvartal efter barnet er fyldt 15 år indtil det fylder 18 år, og den udbetales også forud. Herunder kan du se satserne.

Børnepenge satser:

Børneydelse-satsen varier alt efter barnets alder.

  • 0-2 år: 4.629 kr. pr. kvartal
  • 3-6 år: 3.666 kr. pr. kvartal
  • 7-14 år: 2.883 kr. pr. kvartal

Ungeydelse satser:

Ungeydelsen er den samme i hele perioden og udbetales hver måned.

  • 15-18 år: 961 kr. pr. måned

Satserne kan ændre sig fra år til år.

Hvorfor får man børne- og ungeydelse?

Det er en politisk beslutning der blev taget tilbage i 1983. Dengang gik tiltaget el. ydelsen under navnet Børnechecken, som stadig bruges den dag i dag. Indtil da havde man som forældre fået et skattefradrag pr. hjemmeboende barn.

Uanset om det så var et skattefradrag el. en ydelse som i dag, så er formålet at støtte forældre i den store udgift det er at have et barn. Blandt andet så skal det være med til at dække en del af de udgifter du som forældre får til tøj, udstyr, bleer og institution. I dag er der også mange online butikker der tilbyder at du kan vente med at betale til børnepenge bliver udbetalt til dig næste gang – det kaldes børnepengekredit.

Hvornår stopper ydelsen?

Børneydelsen stopper det første kvartal efter dit barn fylder 15 år. Ungeydelsen stopper måneden efter dit barn er fyldt 18 år. Herefter er den ingen tilskud til dig som forældre, uanset om du har hjemmeboende børn eller ikke. Til gengæld vil dit barn med al sandsynlighed på dette tidpunkt gå på en ungdomsuddannelse og dermed være berettiget til at modtage SU.

Dit barn vil også have mulighed for at få et ungdomsjob allerede inden det fylder 18 år.

Hvor mange børn kan man få tilskud til?

Der er ingen grænser for hvor mange børn du kan få tilskud til. Hver gang du får et barn træder børne- og ungeydelsen i kraft og bliver udbetalt til dig hvert kvartal.

Beløbet du modtager er dog afhængigt af din indkomst, så hvis du er over topskattegrundlaget, vil du også modtage mindre i børneydelse.

Måske du også kan lide:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.