Underholdning for de mindste

af | dec 14, 2021 | Babyblog, Betalt indhold | 0 Kommentarer

Selv de små børn i hjemmet har brug for en slags underholdning. Så længe de er under 1 år er det begrænset hvor meget underholdning en baby kan klare og det meste af tiden går endnu med at sove, men når de når 1-års alderen og opefter, så bliver de mere krævende hvad angår underholdning.

Det betyder at du skal være mere fysisk på som forældre for at opretholde stimuleringen, men meget af det skal selvfølgelig også understøttes i de aktiviteter med legetøj og lege de selv kan lave. Du kan finde masser af inspiration på Demindste.dk til godt legetøj til børn.

Lav mad med de mindste

Institutionen klare stimuleringen og udviklingen i hverdagene, men i weekenderne tager du over som forældre. Det samme gælder på fridage og i ferier, og her kan det være rart med nogle ideer til gode aktiviteter for børn.

En af dem kunne være at tage de mindste med i madlavningen, da det er godt til at stimulere sanser, især føle og smage. Det er heller ikke en aktivitet der er overstimulerende, hvilket er godt når dit barn endelig har en pause fra institutionen.

Teater for de mindste

En lidt sjovere og mere betydningsfuld aktivitet kunne være at tage i teater for de mindste. Det er en stor oplevelse og der skal derfor nok ikke ske så meget andet den dag du tager i teater.

Der ligger forskellige teatre rundt om i landet hvor du kan tage de helt små børn med ind og se et lille kort teaterstykke allerede tidligt om formiddagen inden de skal sove lur.

Bio for de mindste

En anden mulighed for underholdning er at tage i biografen, hvor mange biografer har formiddagsvisningen udvalgte dage. Det kan være en sjov aktivitet for dit barn, men igen en det er meget overvældende aktivitet.

Ramasjang for de mindste

Sidst men ikke mindst kan du benytte dig af det nye Ramasjang univers i DR TV for de mindst, også kaldet Minisjang.

Her finder du en lang række helt nye udsendelser for de mindste, som er meget low key og ikke overstimulere unødigt. Det går i et roligt tempo og der er mange sange, som små børn ofte elsker.

Måske du også kan lide:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.