Hvordan bruger man en ammepude?

af | nov 18, 2021 | Babyblog, Betalt indhold | 0 Kommentarer

En ammepude bruges til at amning af babyer. Dens primære formål er at støtte og aflaste muskler og led på moren, samt sørge for at dit barn ligger behageligt. Der er flere måder at bruge ammepuder på til amning, men de kan så sandelig også have anvendelsesformål udover amningen.

Den klassiske måde at bruge en ammepude på er ved at sidde ret op, placere den på skødet – evt. lidt til den ene el. anden side om kroppen – og derefter kan man ligeså fint lægge baby til brystet uden selv at bruge nogle kræfter på at holde positionen. Det er netop det er er humlen ved brug af en ammepude, man skal ikke selv bruge kræfter på at holde barnet under amningen, da det vil give meget ømhed i nakke og skuldre.

Hvordan sover man med en ammepude?

En ammepude kan også bruges til at sove med om natten. Den kan både bruges under graviditeten, men også efter fødslen til aflastning af din krop. Der kan altså være en fordel i at købe en ammepude allerede mens du er gravid.

Under graviditeten kan du bruge den til at støtte maven el. mellem benene for at aflaste bækken og hofter, der kan lide af ømhed mens du er gravid. Efter fødslen kan den bruges til samme formål, de kan være det er rart at have den støtte eller at du har vænnet dig til det og derfor ikke vil undvære det i en periode.

Den anden gode ting der er ved at sove med en ammepude allerede mens du er gravid, er at den kommer til at dufte af dig, hvilket gør det meget mere trygt for din baby at blive ammet med en ammepude, og den kan også give tryghed til babys søvn om natten, hvis du placere den tæt op ad barnet.

Hvor længe bruger man en ammepude?

Du bør bruge en ammepude så længe du ammer, og det bliver næsten kun mere relevant jo større barnet bliver, da det bliver tungere og derfor rart med mere aflastning.

Er det nødvendigt med en ammepude?

En amning kan vare 20-30 minutter og det er lang tid at sidde og holde dit barn, så jeg vil sige det er nødvendigt med en ammepude. Med det sagt så kan andre puder el. anordninger godt erstatte ammepudens funktion, det bliver bare aldrig ligeså nemt.

Kommer du til at amme kan du ligeså godt købe en ammepude, for der vil være et stort behov for det og du vil få brug for den hele tiden. De første mange måneder af barnets liv går med at spise (amme) og sove.

Kan man ligge ned og amme?

Ja du kan godt ligge ned og amme og det vil kune være naturligt at gøre det om natten. Både du og baby skal have så meget søvn som muligt, og du skal derfor ikke bikse med at stå op, finde ammepuden frem og sætte dig til rette. I stedet bør du bare ligge ned og amme dit barn, så vil det være nemt for jer begge at sove videre efterfølgende.

Du kan også ligge ned og amme om dagen, hvis du er træt el. bare synes det fungerer bedre med din amning når du ligger ned. Det er intet problem for din baby at amme mens det ligger ned.

Hvilken ammepude skal jeg vælge?

Så til det helt store spørgsmål, hvilket ammepude skal jeg vælge? Du bør vælge en ammepude der er behagelig, hvor betrækket kan vaskes, for det vil der blive behov for, og som evt. har lidt fleksibilitet i sig, så du kan forme den lidt.

Der er mange ammepuder at vælge imellem og det er et område der har udviklet sig meget de seneste år. Du kan få mange forskellige størrelser, former og funktionaliteter i en ammepude. Du kan se mere om ammepuder her og finde ud af hvilken du tror vil være bedst til dig.

Måske du også kan lide:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.