Hvad er Rebozo massage?

af | dec 3, 2021 | Babyblog, Betalt indhold | 0 Kommentarer

Rebozo massage er en massage form der oprindeligt er brugt at mexicanske Doulas el. jordmødre. Massageformen består i en række teknikker udført med et tørklæde, også kaldet Rebozo og deraf navnet rebozo massage. Det er en massageform til gravide der bliver mere og mere populær verden over og også her i Danmark ser man flere og flere selvstændige jordmødre tilbyde det som en ydelse.

Hvornår må man lave rebozo?

Du kan bruge rebozo massage kan bruges under hele graviditeten. Det giver mest mening at bruge rebozo massage som redskab i den sidste del af graviditeten hvor kroppen er mere udsat og spænder mere, for rebozo massage er særligt godt til at løsne om i, ikke bare muskler, men også led.

Der er også nogle rebozo teknikker der kan hjælp babyen til at vende sig den rigtige vej, og med fordel kan udføres fra uge 34 af, hvis man ved at baby stadig ikke ligger med hovedet nedad. Har du et planlagt vendningsforsøg, så kan rebozo massage også bruges kort tid inden dette for at løsne godt op i krop og led og gøre vendingen nemmere og mere behagelig. Du bør aldrig selv forsøge at lave et vendingsforsøg, men kan bruge rebozo som en hjælpeteknik.

Kan man selv lave rebozo?

Ja du kan selv lave rebozo massage el. dvs. du skal egentlig helst have en partner, da man skal være to personer til de fleste rebozo øvelser.

Faktisk så er der mange jordmødre der blot underviser i rebozo teknik, så du og din partner selv kan gå hjem og lave øvelserne bagefter. Du kan dog også betale dig for rebozo massagen, men det er bestemt en god idé at gøre det som partnere da det udover at hjælpe den gravide også giver jer tid og nærvær sammen.

Er rebozo farligt?

Nej rebozo massage er ikke farligt. Det vigtigste er at du/i ikke udsætter kroppen for noget der gør ondt el. er decideret ubehageligt, så skal der bare stoppes med det samme. Det er dog ikke unikt for rebozo og bør håndhæves i det fleste sammenhæng.

Der er stor forskel på rebozo massage til gravide og så almindelig gravid massage, men formålet er det samme nemlig at skabe behag hos den gravide. Rebozo massage anvendes oftere tættere på fødslen og for nogles vedkommende bruges det under fødslen, hvis den gravide synes det er rart at blive masseret, hvor almindelig gravid massage bruges i løbet af graviditeten og sjældent meget tæt på fødslen.

Det er ikke sådan at du enten skal vælge almindelig massage til gravide el. rebozo massage, du kan sagtens bruge begge dele under din graviditet uden at der sker noget ved det.

Måske du også kan lide:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.